Ostao je samo dim
10

Požari u Ljubinju ugašeni, vatrogasci dežuraju na terenu

Piše: R. D.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Požari na području Ljubinja koji su danas ugrozili sela Poljice i Ubosko te potpuno obustavili saobraćaj na magistralnom putu M-6 Stolac-Ljubinje su ugašeni, a saobraćaj tim važnim pravcem normaliziran.

Ozbiljnost situacije s kojom su se nosili gasioci požara najbolje ilustrira podatak da je vatra dosezala i pedeset metara visine.

Miodrag Ilić, komandir Profesionalne vatrogasne jedinice Ljubinje, za portal Klix.ba kazao je da je uz veliki napor vatrogasaca, pripadnika Civilne zaštite i mještana stanje dovedeno na zadovoljavajući nivo.

"Obišli smo cijelu požarnu liniju i osim pojačanog dima na pojedinim lokacijama, vatre više nema nigdje. Saobraćaj je normaliziran, ali znajući da je duž puta Stolac – Ljubinje na svim kritičnim dijelovima sa obje strane potpuno izgorjeli teren, opasnost za dalju obustavu saobraćaja je isključena", kazao je Ilić.

Pojedine jedinice ljubinjskih vatrogasaca će i u toku noći kontrolirati zbivanja na terenu, bojeći se da jak vjetar koji puše ne bi ponovo aktivirao ugašeni požar.