{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Požari i dalje bukte u okolini Trebinja

S
27.8.2011. u 16:32
0
2
Požari i dalje bukte u okolini Trebinja
0
Požari i dalje bukte u okolini Trebinja
Foto: SRNA
Na području Trebinja danas su izbila dva nova požara i to u prigradskom naselju Pridvorci, gdje je vatra prijetila kućama i na Trebinjskim brdima.
Šef odsjeka Civilne zaštite Trebinje Mirko Ćurić rekao je Srni da je požar u Pridvorcima po kontrolom, a trebinjski vatrogasci pokušavaju da stave pod kontrolu i vatrenu stihiju u Trebinjskim brdima.

"Teška je situacija i na Zubcima gdje je krak požara otišao prema Bogojević selu i dalje prijeti visokoj šumi na Zubačkim ublima, a drugi krak se spušta prema selima Tuli, Kraju i Potkraju", kaže Ćurić, dodavši da se vatrena stihija širi i prema selu Uvjeća i Petrovom polju.

Helikopteri su jutros gasili požar na Zubcima, a očekuje se da će i u poslijepodnevim časovima dejstvovati na najugroženijim područjima.

Lastvanski vatrogasci rapoređeni su na požarištu na planini Viduša, dok je požar na Klobuku prema Crnoj Gori pod kontrolom.

Vatrena stihija se danas širi i prema ljubinjskom selu Bančići, a prema informaciji iz ljubinjske vatrogasne jedinice dužina požarne linije je 30 kilometara.

U Vatrogasnoj službi i Civilnoj zaptiti u Trebinju tvrde d aje požar podmetnut. Ćurić je rekao Srni da je policija sinoć pokušala da uhapsi lice koje je podmetalo požare u rejonu Volujca i Pridovraca, ali je piroman pobjegao uz izuzetno nepristupačan teren.

Najugroženija područja danas je obišao i direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder sa saradnicima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: