Vatra zaprijetila kućama
0

Požari i dalje bukte u okolini Trebinja

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Na području Trebinja danas su izbila dva nova požara i to u prigradskom naselju Pridvorci, gdje je vatra prijetila kućama i na Trebinjskim brdima.

Šef odsjeka Civilne zaštite Trebinje Mirko Ćurić rekao je Srni da je požar u Pridvorcima po kontrolom, a trebinjski vatrogasci pokušavaju da stave pod kontrolu i vatrenu stihiju u Trebinjskim brdima.

"Teška je situacija i na Zubcima gdje je krak požara otišao prema Bogojević selu i dalje prijeti visokoj šumi na Zubačkim ublima, a drugi krak se spušta prema selima Tuli, Kraju i Potkraju", kaže Ćurić, dodavši da se vatrena stihija širi i prema selu Uvjeća i Petrovom polju.

Helikopteri su jutros gasili požar na Zubcima, a očekuje se da će i u poslijepodnevim časovima dejstvovati na najugroženijim područjima. 

Lastvanski vatrogasci rapoređeni su na požarištu na planini Viduša, dok je požar na Klobuku prema Crnoj Gori pod kontrolom.

Vatrena stihija se danas širi i prema ljubinjskom selu Bančići, a prema informaciji iz ljubinjske vatrogasne jedinice dužina požarne linije je 30 kilometara. 

U Vatrogasnoj službi i Civilnoj zaptiti u Trebinju tvrde d aje požar podmetnut. Ćurić je rekao Srni da je policija sinoć pokušala da uhapsi lice koje je podmetalo požare u rejonu Volujca i Pridovraca, ali je piroman pobjegao uz izuzetno nepristupačan teren. 
Najugroženija područja danas je obišao i direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder sa saradnicima.