Simbol grada
26

Požar u objektu hotela Kristal u Zavidovićima je podmetnut, oglasio se gradonačelnik

A. Ku.
Foto: Facebook/Klix.ba
Foto: Facebook/Klix.ba
Gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović saopćio je da je večerašnji požar na objektu hotela Kristal namjerno podmetnut te da je brzom intervencijom vatrogasaca Gradske profesionalne vatrogasne jedinice spriječena veća šteta.
Istakao je da u objektu nema električne energije te je isključena opcija samozapaljenja.

"Dakle radi se o namjerno podmetnutom požaru. Najoštrije osuđujem ovaj vandalski čin paljenja jednog od simbola našeg grada. Dajem punu podršku istražnim organima u rasvjetljavanju ovog događaja. Kao Gradonačelnik stojim im na usluzi za sve što bude potrebno. Bilo ko da stoji iza ovoga čini štetu i Gradu Zavidovići i vlasnicima ovog objekta", naveo je Mujanović.

Dodao je da su Zavidovići bili, između ostalog, prepoznatljivi i po ovom hotelu.

"Nadam se da će se uskoro riješiti dugogodišnja agonija i da će imovina IP Krivaja i hotela Kristal biti stavljena u funkciju. U to ime tražit ću hitan sastanak sa ministrima iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i zahtjevati da se Ortačka grupa uvede u Krivaju sa dokazima o plaćenoj ugovornoj cijeni ili da Grad otkupi imovinu Krivaje pa da istu pretvorimo u slobodnu industrijsku zonu od koje će višestruku korist imati građani, privrednici i Grad Zavidovići”, zaključio je Mujanović.