{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Požar na deponiji Šišeta kod Goražda još nije ugašen

16.8.2018. u 15:02
47
9
Požar na deponiji Šišeta kod Goražda još nije ugašen
47
Goraždanski vatrogasci i radnici JKP "Šesti mart" i danas nastoje ugasiti požar koji je jučer buknuo na deponiji smeća Šišeta, kako se ne bi proširio na obližnju borovu šumu koja graniči s deponijom. Situacija je rizična, tvrde predstavnici gradske službe civilne zaštite koji su obišli požarište.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Sve snage smo upotrijebili da šumu ne zahvati požar kako ne bi krenuo dalje s tog lokaliteta. Čitav dan smo se borili i situacija je bila pod kontrolom, znači požar nije zahvatio šumu, ni okolni prostor, ali nije ugašen i dim je i dalje iznad deponije", izjavila je Samira Drakovac, načelnica Službe civilne zaštite.

Ona dodaje da situaciju na deponiji prate iz sata u sat, a pored vatrogasaca i komunalaca u pomoć su pozvali i JP Bosanskopodrinjske šume.

"Treba da naprave šumski put kako bi i vatrogasci imali sigurniji prilaz deponiji koja je u donjem dijelu veoma rizična, a požar može i pomjeriti određene dijelove, što sigurno ugrožava i sigurnost naših ljudi", dodaje Drakovac.

Ministarstvo unutrašnjih poslova također osigurava lokalitet.

"Opasno je da bi se na ovom lokalitetu zadržavali ljudi koji su uobičajili da tu prekopavaju i preuzimaju ono što njima treba, jer dim, njegov pravac i loše djelovanje mogu imati kobne posljedice", upozorava Drakovac, dodajući da službe čine sve što je u njihovoj nadležnosti da situaciju drže pod kontrolom.

Zabrinjava i šutnja ostalih nadležnih koji bi trebali javnosti objasniti stepen opasnosti, jer u ovoj službi tvrde da požar prijeti da zahvati i borovu šumu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: