BiH
0

Požar kod Tomislavgrada stavljen pod kontrolu

FENA
Požar koji je jučer u poslijepodnevnim satima izbio na području općine Tomislavgrad na naseljenom lokalitetu Vinice i planini Zaveli, na granici sa Zapadnohercegovačkom županijom i Republikom Hrvatskom, sinoć kasno stavljen je pod kontrolu.

Zbog opasnosti od proširenja požara na naseljena mjesta Uprava za civilnu zaštitu Hercegbosanske županije uputila je zahtjev za gašenje požara iz zraka državnoj Upravi za zaštitu i spašavanju Republike Hrvatske, saopšteno je iz Vlade Hercegbosanskog kanotona.

Pomoć u gašenju požara iz Republike Hrvatske stigla je od DVD Lovreć, koje je u gašenju požara sudjelovalo s jednim vatrogasnim vozilom. U gašenju požara sudjelovale su i snage DVD Tomislavgrad, djelatnici Šumarije Tomislavgrad i Udruga lovaca.

Iako je požar u Tomislavgradu trenutno pod nadzorom, zbog vremenskih prilika - visokih temperatura, i dalje postoji opasnost da se aktivira i ugrozi visoke šume i naseljena mjesta.

Tijekom ovog ljeta na području Hercegbosanskog kantona zabilježeno je 35 prostornih požara. Svi požari, osim u dva slučaja na području općine Glamoč i Tomislavgrad, na vrijeme su otkriveni i lokalizirani.

Uprava za civilnu zaštitu Hercegbosanskog kantona upozorava građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru i tako spriječe mogućnost da vatra zbog visokih temperatura preraste u požar velikih razmjera.