|

Požar kod Čapljine ugrozio pet stotina domova, spašava se kuća po kuća

Požar kod Čapljine ugrozio pet stotina domova, spašava se kuća po kuća
330
Piše: R. D.
22.8.2017. u 16:48
22.8.2017. u 18:20
129
komentara
330

dijeljenja
1/7 Foto: Bljesak.info
2/7
3/7 Foto: Čitatelj/Klix.ba
4/7 Foto: Čitatelj/Klix.ba
5/7 Foto: Čitatelj/Klix.ba
6/7
7/7
Požarna situacija na području Hercegovine izuzetno je teška, posebno je kritično u Čapljini. Sve vatrogasne jedinice su na terenu, a u pomoć su im pristigli pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
"Preko pet stotina objekata je ugroženo, doslovno se spašava kuća po kuća. Požari su aktivni u naseljima Hotanj, Modrič, Dretelj, Zvirojevići, Trebižat i Počitelj. Još jučer je zatraženo djelovanje helikoptera Oružanih snaga te se nadamo da će on doći što prije", kazali su nam iz Centra za informisanje Civilne zaštite Čapljina.


Lokalno stanovništvo, svi koji su slobodni, je zamoljeno da pomognu gašenje požara. Kako kažu, stanje nije dobro i često se čuju eksplozije. Kako smo naknadno saznali, na brdu Gradina eksplodirale su dvije mine zaostale iz posljednjeg rata.

Djelovanje helikoptera Oružanih snaga u Čapljinu su stigli oko 18 sati i odmah počeli djelovati na ožarištu. Također, u pomoć pristiglo 30 pripadnika Oružanih snaga BiH.

Na području Mostara vatrogasci se još uvijek bore sa požarima u selima Pijesci i Gubavica te lokalitetu Kokorine na platou Podveležja. U Kokorini gori dalje od privatnih objekata, ali je opožarena površina izuzetno velika.

Ta dva požara aktivna su od jučer, a danas se pojavio i požar iznad Drežnice gdje gori nepristupačan, minirani teren.
Prijavi grešku


Komentari (129)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...