BiH
0

Požar bjesni u okolini Neuma

FENA
Neum
Neum
Zbog brojnih požara koji ovih dana ne jenjavaju na području općine Neum, načelnik te općine Đuro Obradović proglasio je stanje prirodne nepogode i to za naseljena mjesta Hutovo, Prapratinca, Broćanac, Dobri Do, Donji i Gornji Zelenikovac, Gradac i Brštanicu, saopšteno je iz Općinskog čelništva Neum.

Načelnik Obradović ovlastio je Stožer Civilne zaštite općine Neum da vodi akciju zaštite i spašavanja te da prema ukazanoj potrebi angažira ljudstvo i materijalno-tehnička sredstva pravnih osoba kao i mještane spomenutih naselja radi sprječavanja prirodne nepogode.

Također, načelnik je zadužio rukovoditelje svih općinskih službi za upravu i stručnih službi da pruže pomoć Stožeru Civilne zaštite.

Neumski načelnik predložio je kantonalnoj Upravi za Civilnu zaštitu i vatrogasne brigade da u suradnji s profesionalnim i dobrovoljnim vatrogasnim stanicama s područja Hercegovačko-neretvanjskog kantona i susjednih kantona poduzmu sve potrebne mjere i aktivnosti s ciljem angažiranja dodatnih raspoloživih resursa radi gašenja požara i spašavanja ljudi i materijalnih dobara, stoji u saopštenju.