{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povučene izmjene federalnog zakona o socijalnoj zaštiti

F
31.10.2008. u 14:30
0
0
Povučene izmjene federalnog zakona o socijalnoj zaštiti
0
Povučene izmjene federalnog zakona o socijalnoj zaštiti
Dom naroda Federalnog parlamenta danas u Sarajevu je povukao iz najavljenog dnevnog reda izmjene zakona o socijalnoj zaštiti, predložene iz Federalne vlade.
Budući da je te izmjene prije tri dana glasanjem odbacio Predstavnički dom, nesvrsishodno je razmatrati ih i danas u Domu naroda, rečeno je, s obzirom na to da izmjene bilo kojeg zakona da bi stupile na snagu moraju dobiti podršku oba doma.

Iz Federalne vlade je obećano da će u parlamentarnu proceduru uputiti novi tekst. Do sada je Vlada predlagala između ostalog uvođenje imovinskog cenzusa kao eliminatornog uvjeta za ostvarivanje određenih naknada koje aktuelni zakon propisuje invalidima.

U dosadašnjem dijelu današnje sjednice, Dom naroda je obavio raspravu i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti okoliša. Izjašnjavanje delegata je ostavljeno za kraj sjednice.

Jedna od tačaka dnevnog reda je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o federalnim jedinicama. Taj tekst je u proceduru uputio Nusret Sirćo, poslanik u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: