{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povučena odluka o proglašenju Kozare dobrom od izuzetnog značaja

F
23.9.2009. u 11:05
0
0
Povučena odluka o proglašenju Kozare dobrom od izuzetnog značaja
0
Povučena odluka o proglašenju Kozare dobrom od izuzetnog značaja
U Banjoj Luci je danas nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, a na početku zasjedanja predlagač, Vlada RS-a, povukla je Odluku o utvrđivanju spomen-kompleksa Kozara na Mrakovici kulturnim dobrom od izuzetnog značaja.
U toku je razmatranje odluke o utvrđivanju spomen-kompleksa Tjentište kulturnim dobrima od izuzetnog značaja.

Među preostalim tačkama ranije prekinute sjednice je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o plaćama Ombudsmana za djecu.

Nakon završetka ovog počet će i novo skupštinsko zasjedanje na čijem dnevnom redu je više od 40 tačaka, među kojima je i utvrđivanje stava Narodne skupštine RS-a povodom ranije nametnutih odluka visokih predstavnika u Bosni i Hercegovini o smjeni većeg broja osoba u Republici Srpskoj.

Ovu tačku zajednički su predložili klubovi poslanika SDS-a i SNSD-a.

Bit će razmatrani i prijedlozi zakona o dopunama Zakona o premjeru i katastru nepokretnosti, o izmjenama i dopunama Zakona o održavanju premjera i katastra zemljišta, o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama, svi po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o naknadama za vršenje usluga premjera i korištenje podataka katastra nepokretnosti i katastra zemljišta;

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o matičnim knjigama, o izmjenama Zakona o trezoru, o izmjenama i dopuni Zakona o budžetskom sistemu RS-a, te, između ostalog, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o vodama.

Među brojnim nacrtima zakona je i Vladin prijedlog zakona o oduzimanju imovine stečene izvršenjem krivičnog djela, te Nacrt zakona o transplantaciji ljudskih organa i Nacrt zakona o transplantaciji ljudskih tkiva i ćelija.

Bit će riječi i o konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta RS-a za period 1.januara do 30. juna ove godine, izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova RS za isti period te o izvještaju o saradnji institucija RS-a s Haškim sudom za period od 1.aprila do 30. juna ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: