{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povučena iz procedure Strategija reforme penzionog sistema

S
26.7.2010. u 13:10
0
1
Povučena iz procedure Strategija reforme penzionog sistema
0
Povučena iz procedure Strategija reforme penzionog sistema
Mustafa Mujezinović (Foto: Sarajevo-x.com)
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović povukao je danas iz parlamentarne procedure Strategiju reforme penionog sistema, saopšteno je iz federalne Vlade.
Mujezinović je iz paralemntarne procedure povukao ovaj dokument, jer u javnoj raspravi o ovom dokumentu nije omogućeno učešće svih interesnih grupa koje su mogle dati doprinos sagledavanju ukupnog stanja i iznalaženju rješenja za poboljšanje materijalnog položaja penzionera.

Mujezinović je ocijenio da nema potrebe za ishitrenim rješenjima, jer se radi o veoma značajnom dokumentu s dugoročnim implikacijama.

Vlada Federacije BiH je prijedlog ove strategije utvrdila nakon što ju je resorni ministar obavijestio da je o dokumentu obavljena široka javna rasprava i da su sublimirani njeni rezultati, a što se pokazalo netačnim,navodi se u saopštenju.

O Strategiji reforme penzionog sistema biće provedena dodatna javna rasprava, a nakon svestrane analize rezultata ove rasprave, Vlada Federacije BiH će ponovo razmatrati dokument i uputiti ga u parlamentarnu proceduru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: