BiH
10

Povrijeđeni rudar Haris Mušija i dalje u bolnici, danas operativni zahvat

Piše: S. H.
Kantonalna bolnica u Zenici (Foto: Klix.ba)
Kantonalna bolnica u Zenici (Foto: Klix.ba)
U rudarskoj nesreći koja se dogodila prije sedam dana poginula su četiri rudara, a dvojica su povrijeđena. Jedan od povrijeđenih Hairs Mušija još uvijek je u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

Haris Mušija (43) je nadzornik koji je u RMU Kakanj zaposlen od 1997. godine. U prošlosedmičnoj nesreći zadobio je teške tjelesne povrede, konstatovan mu je lom natkoljenice i kuka.

"Povrijeđeni rudar Haris Mušija još uvijek se nalazi na Odjelu za ortopediju i traumatologiju Kantonalne bolnice Zenica. Trenutno se osjeća relativno dobro, a za danas ima zakazan operativni zahvat zbog teškog preloma kuka", saopćeno je za Klix.ba iz bolnice u Zenici.

Prema procjenama ljekara, Mušija će u bolnici ostati još minimalno dvije sedmice, a nakon toga će uslijediti fizikalne terapije.

Osim Mušije u rudarskoj nesreći je povrijeđen i Džemal Ibrahimspahić koji je zadobio lakše tjelesne povrede te se nalazi na kućnom liječenju.

Podsjećamo, smrtno su stradali Muhamed Sarač (47), Nermin Mušija (38), Mijo Stojičić (39) i Sejad Gađun (44). Iza Sarača je ostalo jedno, a iza Stojičića i Gađuna po dvoje djece.