BiH
0

Povrijeđeni četverogodišnjak će ostati vještački uspavan još dva dana

Sarajevo-x.com
Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje
Vitalni parametri četverogodišnjeg Elmedina S. koji je prije dva dana ranjen u glavu metkom iz automatske puške dok se igrao ispred porodične kuće su stabilni, izjavila je glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

Ovo je utvrđeno nakon jutrošnje vizite, a doktori su odlučili da dječaka ostave vještački uspavanog još dva dana, nakon čega će pokušati da ga probude. Ranije buđenje za ovog dječaka bi bilo previše bolno, rekla je Jandrić.

Elmedin je po dolasku u bolnicu podvrgnut operaciji kojom mu je iz glave izvađeno puščano zrno i od tada se nalazi na intenzivnoj njezi.

MUP Kantona Sarajevo zajedno sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo nastavilo je istragu o ovom slučaju. Počinilac još nije pronađen, a policija i dalje apeluje na građane koji imaju bilo kakve informacije o upotrebi vatrenog oružja u blizini ovog lokaliteta da to prijave na brojeve telefona 122, 206-666, 207-777 ili policajcima na terenu i policijskim stanicama.

Pretpostavlja se da je dječak povrijeđen od zalutalog metka ispaljenog iz automatske puške na jednoj od petnaestak svadbi koje su se tog dana održavale u općini Novi Grad, a nesreća se desila u subotu oko 15.30 sati u ulici Derviša Fevzi Mostarca u sarajevskom naselju Boljakov potok dok se Elmedin sa još jednim dječakom igrao u bašti.