{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povratnički novac dijeljen stranačkim simpatizerima

S
15.10.2010. u 17:09
0
3
Povratnički novac dijeljen stranačkim simpatizerima
0
Povratnički novac dijeljen stranačkim simpatizerima
Mirhunisa Zukić (Foto: RFE)
Predsjednik Unije za održivi povratak BiH Mirhunisa Zukić upozorila je danas da službenici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH novac namijenjen povratnicima dijele svojim stranačkim simpatizerima.
"Na terenu smo registrovali velike pravne i ekonomske probleme među povratnicima i želimo da osudimo takvu raspodjelu sredstava, jer novac nije potrošen za održivi povratak već, najvećim dijelom, za ostanak", rekla je Zukićeva na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Ona je naglasila da će pravosudni organi odlučiti o tome da li će neko odgovarati za nenamjensku raspodjelu i trošenje sredstava namijenjenih za povratnike.

"Danas smo razgovarali sa predstavnicima OEBS-a, UNHCR-a i OHR-a o finansiranju održivog povratka i zaključili da se povratak izbjeglica mora jasno definisati u narednom periodu, jer je dinamika veoma spora i ako ovako nastavi desiće se tek u narednih 50 godina", istakla je Zukićeva.

Ona je pozvala one koji će preuzeti Ministarstvo za izbjeligce i raseljena lica BiH, kao i međunarodne organizacije da ozbiljno shvate ovaj problem i da se aktivnije uključe u njegovo riješavanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: