{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povratnicima u Istočnu Bosnu uručeni ključevi saniranih kuća

F
FENA
22.10.2008. u 15:16
0
0
Povratnicima u Istočnu Bosnu uručeni ključevi saniranih kuća
0
Povratnicima u Istočnu Bosnu uručeni ključevi saniranih kuća
Dvanaest raseljenih porodica koje privremeno borave na području Kantona Sarajevo u utorak su dobile ključeve saniranih kuća u Istočnoj Bosni.
Kuće su sanirane u okviru Projekta "Povratak u Istočnu Bosnu, opštine Foča, Kalinovik i Trnovo/RS" koji obuhvata sanaciju 58 stambenih jedinica i izgradnju ambulante porodične medicine na Tjentištu.

Za realizaciju ovog projekta Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS-a izdvojilo je 1.000.000 KM, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica 500.000 KM, Ministarstvo stambene politike KS-a 250.000 KM te njemačka nevladina organizacija ASB koja je i implementator projekta 434.878,80 KM.

Predstavnici Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS-a u utorak su ključeve uručili Haki Kovaču, Halimi Bešović, Mehmedu Rešidoviću, Rešidu Krši i Osmi Razmanu sa Tjentišta, Hasanu Covi, Hilmi Pohari, Ismetu Hadžiću, Zahiru Klincu i Uzeiru Musiću iz Godijena, te Azizi Ćorić iz Žilića i Ibri Tahiroviću iz Krušaka, saopćeno je u srijedu iz Pres-službe KS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: