Povratnici u RS će se moći liječiti u Tuzlanskom kantonu

F
FENA
20.12.2011. u 17:48
0
2
Povratnici u RS će se moći liječiti u Tuzlanskom kantonu
0
Povratnici u RS će se moći liječiti u Tuzlanskom kantonu Zgrada Vlade TK
Radi poboljšanja primarne zdravstvene zaštite povratnika iz Federacije Bosne i Hercegovine u Republici Srpskoj (RS) Vlada Tuzlanskog kantona (TK) donijela je danas Odluku o ostvarivanju prava iz primarne zdravstvene zaštite povratnika u RS u JZU Dom zdravlja na području ovog kantona.
Ovom odlukom utvrđuje se pravo povratnicima na korištenje primarne zdravstvene zaštite u zdravstvenim ustanovama: JZU Dom zdravlja Čelić, JZU Dom zdravlja Doboj-Istok, JZU Dom zdravlja Kalesija, JZU Dom zdravlja Kladanj, JZU Dom zdravlja Sapna i JZU Dom zdravlja Teočak.

Uvjeti za ostvarivanje prava saglasno ovoj odluci su dokaz da je povratnik imao status raseljene osobe u skladu sa Zakonom o raseljenim osobama i povratnicima u Federaciji Bosne i Hercegovine i izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, odnosno Zakonom o izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine i raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini, te da posjeduje CIPS-ovu ličnu kartu izdatu u općini u Republici Srpskoj.

Sredstva za provođenje ove odluke u iznosu do 600.000 KM osigurat će se iz sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: