{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povratnici u RS će se moći liječiti u Tuzlanskom kantonu

F
20.12.2011. u 17:48
0
2
Povratnici u RS će se moći liječiti u Tuzlanskom kantonu
0
Povratnici u RS će se moći liječiti u Tuzlanskom kantonu
Zgrada Vlade TK
Radi poboljšanja primarne zdravstvene zaštite povratnika iz Federacije Bosne i Hercegovine u Republici Srpskoj (RS) Vlada Tuzlanskog kantona (TK) donijela je danas Odluku o ostvarivanju prava iz primarne zdravstvene zaštite povratnika u RS u JZU Dom zdravlja na području ovog kantona.
Ovom odlukom utvrđuje se pravo povratnicima na korištenje primarne zdravstvene zaštite u zdravstvenim ustanovama: JZU Dom zdravlja Čelić, JZU Dom zdravlja Doboj-Istok, JZU Dom zdravlja Kalesija, JZU Dom zdravlja Kladanj, JZU Dom zdravlja Sapna i JZU Dom zdravlja Teočak.

Uvjeti za ostvarivanje prava saglasno ovoj odluci su dokaz da je povratnik imao status raseljene osobe u skladu sa Zakonom o raseljenim osobama i povratnicima u Federaciji Bosne i Hercegovine i izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, odnosno Zakonom o izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine i raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini, te da posjeduje CIPS-ovu ličnu kartu izdatu u općini u Republici Srpskoj.

Sredstva za provođenje ove odluke u iznosu do 600.000 KM osigurat će se iz sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: