{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povratnici u Rogaticu i Novo Goražde primili ključeve kuća

S
1.12.2009. u 13:48
0
0
Povratnici u Rogaticu i Novo Goražde primili ključeve kuća
0
Povratnici u Rogaticu i Novo Goražde primili ključeve kuća
Porodicama Hilme Šuše, Hamida Smajilovića i Avde Čauševića iz općine Rogatica, te Fate Prutina iz Novog Goražda, koji su sa statusom raseljenih lica privremeno boravili na području Kantona Sarajevo, jučer su svečano uručeni ključevi saniranih kuća u prijeratnom mjestu prebivališta.
Primopredaju izvedenih radova i ključeve obnovljenih domova u selima Kulundijevići, Kukavice, Prosječno i Zemegresi vlasnicima je uručila ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Emina Dubravić u prisustvu predstavnika Opštine Rogatica, Humanitarne organizacije "Caritas" kao implementatora projekta, te izvođača radova "SETA inžinjeringa" iz Zavidovića.

Sanacija stambenih jedinica nastavak je realizacije projekta "Povratak u Istočnu Bosnu, općine Rogatica, Pale, Novo Goražde, Prača, Ustikolina i Goražde - 2008 godina". U okviru ovog projekta vrijednog 1.950.000 KM do sada je sanirano ukupno 35 stambenih jedinica, a namjera je da se preostalih 14 kuća obnovi do kraja 2010. godine.

Projekat najvećim dijelom finansira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo sa 1.000.000 KM, Ministarstvo stambene politike KS sa 250.000 KM, dok je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u projekat investiralo 500.000 KM, te "Caritas" 200.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: