BiH
0

Povratnici na Tjentištu dobili donacije

FENA
Humanitarna organizacija Merhamet, Regionalni odbor Goražde, u saradnji s Regionalnim odborom Merhameta iz Zenice te Osnovnim odborom iz Kaknja jučer je povratnicima na Tjentištu uručila donaciju u prehrambenim artiklima.

Kako je Feni kazao predsjednik Regionalnog odbora Merhameta u Goraždu Šemsudin Kuljuh, donaciju je dobilo 120 porodica koje uglavnom žive od poljoprivrede i stočarstva.

"Najprije smo s paketima školskog pribora obradovali djecu koja pohađaju multietničku školu na Popovom Mostu, a potom je uslijedila i sama podjela paketa s prehrambenim i higijenskim artiklima a ova pomoć namijenjena je onim istinskim povratnicima koji žive na Tjentištu", kazao je Kuljuh.

Po njegovom mišljenju povratnici i dalje čine dio populacije kojoj svaka pomoć u današnjim vremenima dobro dođe.

"Pored povratnika mi u skladu s mogućnostima nastojimo pomoći i drugim stanovnicima koji su u stanju socijalne potrebe. Nedavno smo imali još jednu akciju pomoći u prehrambenim artiklima te podjelu 7.300 kg kurbanskog mesa koje je stiglo iz Australije. Oko 65 posto naše pomoći namijenjeno je povratnicima u Republici Srpskoj, a uskoro očekujemo i dopremanje donacije u odjeći koja će također biti distribuirana na cijelom području istočne Bosne.