Tarik Sadović
0

'Povratak Vukovića na posao kompromituje cijelo Ministarstvo'

SRNA
Ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović izjavio je da povratak Vjekoslava Vukovića na posao pomoćnika ministra kompromituje rad cijelog Ministarstva.

"Pomoćnik ministra po prirodi posla svakodnevno dolazi u kontak sa tajnim podacima, a po zakonu mu je to sad zabranjeno. Uz to, on je pod teškim optužbama suda u Hrvatskoj, tako da je svaki njegov rad kompromitacija cijelog ministarstva i državne službe", rekao je Sadović.

Odgovarajući na pitanje da li će sudski proces protiv Vukovića uticati na rad Komisije za reviziju odluka o naturalizaciji, na čijem je čelu bio, Sadović je rekao da je mandat te komisije istekao 16. februara i da nije donesena odluka o produženju, istakavši da je rad komisije trenutno nedefinisan.

Govoreći o radu Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/, Sadović je rekao za sutrašnje izdanje "Nezavisnih novina" da tu nema paralelizama na nacionalnoj osnovi.

"U slučaju podnošenja prijava protiv osoba iz vrha Republike Srpske /RS/ ne vidim razlog zašto /zamjenik direktora Sipe/ Dragan Lukač nije nazvao direktora Mirka Lujića i obavijestio ga da je Tužilaštvu poslao izvještaj", rekao je Sadović.

On tvrdi da nije tačno da Lujić nije znao za ovaj slučaj, jer, kako je naveo, mnogo dokumentacije dokazuje da je bio upoznat o svemu što je preduzimano.

"Pravi se nepotrebna politička drama. Ne mislim da zbog formalnih pitanja treba praviti suštinski problem, niti mislim da zbog ovog Savjet ministara treba da smijeni Dragana Lukača", istakao je Sadović.
Vezani članci