{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povodom Dana oslobođenja Sarajeva položeno cvijeće kod Vječne vatre

N
6.4.2005. u 16:53
0
0
Povodom Dana oslobođenja Sarajeva položeno cvijeće kod Vječne vatre
0
Povodom Dana oslobođenja Sarajeva položeno cvijeće kod Vječne vatre
Delegacije Grada, Kantona, Federacije, države BiH i SUBNOAR-a položile su u srijedu cvijeće kod Vječne vatre - spomen-obilježja žrtvama fašizma NOB-a, povodom 6. aprila - Dana oslobođenja grada Sarajeva.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na čelu delegacije bio je Suleman Tihić, član Predsjedništva BiH, koji je ukazao na činjenicu da je 6. aprila dan kada je EU priznao BiH i dan kada je zlo zadesilo BiH.

''Nažalost, mi i dandanas u BiH imamo određene oblike fašizma i djelovanje fašističkih organizacija protiv kojih se država ne može boriti jer određene političke snage to podržavaju i toleriraju'', dodao je Tihić.

Jure Galić, predsjednik SUBNOAR-a, kazao je da će se historiji ponoviti ukoliko se tim snagama ne budemo odlučno suprotstavili.

''Za mene i za ovu zemlju je poražavajuće da je u pola države legaliziran Draža Mihajlović i njegov pokret, ili da u Mostaru postoje Ulice Jure Francetića i svih onih koji su učinili tolika zla. Ako toga ne budemo svjesni, budite sigurni da će nam se i po treći put ponoviti ono što smo imali'', kazao je Galić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: