{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povodom Dana oslobođenja Sarajeva položeno cvijeće kod Vječne vatre

N
6.4.2005. u 16:53
0
0
Povodom Dana oslobođenja Sarajeva položeno cvijeće kod Vječne vatre
0
Povodom Dana oslobođenja Sarajeva položeno cvijeće kod Vječne vatre
Delegacije Grada, Kantona, Federacije, države BiH i SUBNOAR-a položile su u srijedu cvijeće kod Vječne vatre - spomen-obilježja žrtvama fašizma NOB-a, povodom 6. aprila - Dana oslobođenja grada Sarajeva.
Na čelu delegacije bio je Suleman Tihić, član Predsjedništva BiH, koji je ukazao na činjenicu da je 6. aprila dan kada je EU priznao BiH i dan kada je zlo zadesilo BiH.

''Nažalost, mi i dandanas u BiH imamo određene oblike fašizma i djelovanje fašističkih organizacija protiv kojih se država ne može boriti jer određene političke snage to podržavaju i toleriraju'', dodao je Tihić.

Jure Galić, predsjednik SUBNOAR-a, kazao je da će se historiji ponoviti ukoliko se tim snagama ne budemo odlučno suprotstavili.

''Za mene i za ovu zemlju je poražavajuće da je u pola države legaliziran Draža Mihajlović i njegov pokret, ili da u Mostaru postoje Ulice Jure Francetića i svih onih koji su učinili tolika zla. Ako toga ne budemo svjesni, budite sigurni da će nam se i po treći put ponoviti ono što smo imali'', kazao je Galić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: