Dočekalo ih iznenađenje
19

Povodom Dana državnosti BiH: Djeca iz vrtića Radost posjetili Općinu Ilidža

I. M.
Foto: Općina Ilidža
Foto: Općina Ilidža
Samo dan nakon što je na 24. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža usvojen rekordni Nacrt budžeta Općine u iznosu 58,42 miliona KM, u klupe u kojima sjede vijećnice i njihove kolege vijećnici zasjeli su ilidžanski mališani iz vrtića Radost.

Polaznici vrtića Radost sa svojim učiteljicama, učiteljima i odgajateljima unijeli su u Multifunkcionalnu salu baš ono što predstavlja ime njihovog vrtića, a u čijoj rekonstrukciji i obnovi je u proteklom periodu učestvovala i Općina Ilidža.

"Hvala vam što ste nas počastili svojim dolaskom. Djeca su nama najdraži gosti. Nadam se da ćete ponijeti lijepe uspomene, a siguran sam da ćemo se družiti i u narednom periodu kada postanete školarci", kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur u kratkom obraćanju, kako i sam reče njegovim omiljenim gostima.

Inače, djeca iz hrasničkog vrtića Radost u posjetu Općini su stigla povodom obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, no ovo nije prva ovakva posjeta Općini Ilidža polaznika jednog vrtića. Nedavno su dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža, Selver Zećirović i Amar Bungur, u Multimedijalnoj sali a potom i u sali za sastanke bili domaćini djeci iz vrtića Lužani.

I dok su se djevojčice i dječaci potrudili da načelnika iznenade prigodnom zahvalnicom i kolačima, i sami su iznenađeni maskotama s kojima su se zabavili i zaplesali, a oni najhrabriji pokazali su da su odlični u recitovanju pjesmica.