{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povećati aprilske penzije kao i drugim budžetskim korisnicima za 10 posto

F
18.4.2008. u 14:19
0
0
Povećati aprilske penzije kao i drugim budžetskim korisnicima za 10 posto
0
Povećati aprilske penzije kao i drugim budžetskim korisnicima za 10 posto
Udruženje penzionera u BiH upozorava da je najava menadžmenta Fonda PIO da za april neće biti povećan koeficijent za isplatu penzija još jedan udar na standard i socijalni status penzionera.
"Vlada Federacije BiH je svojim odlukama i nebrigom o primjeni zakonske regulative o penzijsko-invalidskom osiguranju dovela penzionere na marginu društvene ljestvice. Dugovanja doprinosa pravnih subjekata premašuju 300 miliona KM, što je znak da nema finansijske discipline i da institucije ne rade svoj posao na osnovu donesenih zakona jer se ti zakoni primjenjuju selektivno", navode iz Udruženja.

Udruženje penzionera u BiH također smatra da penzije za april treba da budu povećane 10 posto minimalno u odnosu na priliv sredstava za prethodna tri mjeseca i uplate dugovanja za beneficirane penzije.

Udruženje poziva Vladu FBiH i Ministarstvo za rad i socijalnu politiku da zajedno s Upravnim odborom Fonda PIOFBiH izvrše sveobuhvatnu analizu stanja u radu Fonda i usklade povećanje penzija prema ostalim budžetskim korisnicima koji su "dobili povećanje 10 posto pa i više".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: