{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povećanje turističkog prometa za 24 procenata

S
14.12.2007. u 14:00
0
0
Povećanje turističkog prometa za 24 procenata
0
Povećanje turističkog prometa za 24 procenata
Prema uporednim statističkim pokazateljima kojima raspolaže Turistička zajednica TK-a, u prvih deset mjeseci 2007. godine zabilježeno je povećanje turističkog prometa na ovom području za 24 % u odnosu na isti period iz 2006. godine.
Dužina trajanja zadržavanja gostiju u Tuzlanskom kantonu povećana je za 30 posto, u odnosu na isti period u prošloj godini.

"Turizam u Bosni i Hercegovini je privredna grana koja bilježi konstantan rast, koji je veći u odnosu na ostale privredne grane, koje imaju trend sporijeg rasta, stagnacije ili opadanja. Ovakvi pokazatelji još jednom pokazuju kako u turizam treba ulagati i kako je razvoj turizma jedan od najefikasnijih načina prevazilaženja ekonomske krize i stvaranja uslova za brži razvoj i napredak. Bitno je naglasiti kako se u ovim pokazateljima apsolutno opravdava strategija Turističke zajednice TK-a koja ulaže maksimum napora i energije u promociji turističkog blaga kojim raspolaže ovo podneblje", prokomentarisao je ove podatke Almazaga Ćatović, direktor Turističkog ureda TZ TK-a.

Za isti period u ovoj godini zabilježeno je povećanje turističkog prometa u Federaciji BiH za 12 % u odnosu na isti period prošle godine.

Na području Tuzlanskog kantona, zabilježeno je povećanje turističkog prometa od 16 procenata, što je 4 % više od prosjeka ukupnog prometa u Federaciji BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: