{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povećanja dugovanja na relaciji Toplane - Sarajevogas - BH-Gas

F
15.5.2012. u 13:47
0
3
Povećanja dugovanja na relaciji Toplane - Sarajevogas - BH-Gas
0
Povećanja dugovanja na relaciji Toplane - Sarajevogas - BH-Gas
O načinu izmirenja računa za isporučeni ruski plin razgovarali su danas u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu premijer Nermin Nikšić i ministar trgovine Milorad Bahilj s premijerom Sarajevskog kantona Fikretom Musićem, kantonalnim ministrima financija Muhamedom Kozadrom i prostornog uređenja i zaštite okoliša Abidom Jusićem te s direktorima BH Gasa d.o.o. Sarajevo, Sarajevogasa d.o.o. i KJKP Toplane Sarajevo.
Konstatirano je da su tokom protekle ekstremno oštre zime sve ove tri kompanije učinile velike napore da bi građani i drugi potrošači bili uredno snabdjeveni i plinom i toplinskom energijom.

Naravno, ova povećana zimska potrošnja energenata dovela je i do povećanja međusobnih dugovanja na relaciji Toplane - Sarajevogas - BH-Gas, što, u krajnjem, otežava izmirenje duga ruskom isporučiocu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalne vlade.

Danas nije razgovarano o konkretnim cijenama energenata, no ukazano je na neminovnost prelaska na ekonomsku cijenu prirodnog plina i centralnog grijanja.

Međutim, prije toga je nužno sastaviti popis socijalno ugroženih kategorija stanovnika čiji bi računi bili subvencionirani.

Ostali potrošači, kazano je, trebaju plaćati punu ekonomsku cijenu i plina i centralnog grijanja.

Samo na taj način mogu biti uspostavljeni stabilni financijski odnosi između Toplana, Sarajevogasa i BH-Gasa te redovito izmirivane fakture za plin isporučen iz Rusije, rečeno je na sastanku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: