{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povećana koncentracija sumpordioksida

F
17.9.2008. u 13:00
0
0
Povećana koncentracija sumpordioksida
0
Povećana koncentracija sumpordioksida
Prema podacima Službe za higijenu i zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Zeničko-dobojskog kantona, u augustu na dva od tri mjerna mjesta u općini Zenica, došlo je do blagog povećanja prosječnih dnevnih koncentracija sumpordioksida.
Povećanje je zabilježeno u naseljima Crkvice i Tetovo, a blago smanjenje zabilježeno je na mjernom mjestu Institut.

"Zapaženo je povećanje prosječnih koncentracija lebdećih čestica na sva tri mjerna mjesta. Broj dozvoljenih prekoračenja prosječnih koncentracija SO2 u januaru i februaru 2008. uveliko je prekoračio broj dovoljenih prekoračenja ovog polutanta za cijelu 2008.", izjavio je prof. dr. Smajil Durmišević, načelnik Službe za higijenu i zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo ZDK-a.

Na području ZDK-a u prošlom mjesecu zdravstveno neispravnih uzoraka vode za piće na mikrobiološku analizu bilo je više od 17 posto, što prema analizama spomenute Službe predstavlja značajno pogoršanje stanja mikrobiološkog kvaliteta vode u odnosu na juli.

Analize ispravnosti namirnica, sanitacije i higijene usluživanja u objektima u prošlom mjesecu pokazale su blago poboljšanje u odnosu na protekli period.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: