{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povećana kazna ubicama četvero Bošnjaka

F
13.5.2009. u 11:28
0
5
Povećana kazna ubicama četvero Bošnjaka
0
Povećana kazna ubicama četvero Bošnjaka
Presudom Vrhovnog suda Republike Srpske Mili (50) i Nikici (60) Zgonjanin iz Blagaj- Rijeke kod Novog Grada/Bosanskog Novog povećane su kazne zatvora na koje su ranije osuđeni zbog ubistva četiri osobe bošnjačke nacionalnosti u oktobru 1992. godine.
Vrhovni sud RS-a preinačio je 30. aprila presudu Okružnog suda u Banjoj Luci od 25. novembra 2008., u dijelu odluke koji se odnosi na kaznu, pa je tako Mili Zgonjaninu za krivično djelo ratnog zločina protiv stanovništva povećana kazna zatvora sa četiri na šest godina, a Nikici Zgonjaninu, za isto krivično djelo, kazna zatvora je povećana s tri na pet godina.

Mile i Nikica Zgonjanin su proglašeni krivima da su zajedno s Milankom Vujanovićem, koji je još ranije osuđen na 20 godina zatvora, ubili Aziza Huzeirovića, Arifa i Safetu Memić i Minu Halilović.

Huzeirović je, prema navodima iz optužnice, ubijen u noći 19. oktobra 1992. godine, a njegovo tijelo ni do danas nije pronađeno.

Arif i Safeta Memić, te Mina Halilović ubijeni su noć kasnije, a prvooptuženi Mile Zgonjanin i Milanko Vujanović su Safetu Memić i Minu Halilović prvo vezali žicom, posuli benzinom, zapalili, a na kraju ih izrešetali rafalom iz automatske puške.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: