{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povećana bezbjednost na pruzi Doboj - Banja Luka

S
22.9.2013. u 12:07
0
9
Povećana bezbjednost na pruzi Doboj - Banja Luka
0
Povećana bezbjednost na pruzi Doboj - Banja Luka
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na dionicama Stanari i Prisoje na pruzi Doboj - Banja Luka zvanično su pušteni u rad savremeni signalno-sigurnosni uređaji, koji će povećati bezbjednost saobraćaja, saopšteno je iz Željeznica Republike Srpske.
Ovi uređaji su u ranijem periodu bili u probnom radu, a njihovo puštanje odobrila je interna tehnička komisija Željeznica Republike Srpske.

Iz Željeznica navode da otpravnik iz stanice rukuje ulaznim i izlaznim signalima, predsignalima i skretnicama, a da se kompletna kontrola i upravljanje obavlja kompjuterski, vrlo pouzdanim i provjerenim softverskim rješenjima.

Svi ovi uređaji, koji su uspješno prošli probni rad, imaju četiri nezavisna izvora napajnja i mogućnost priključka na telekomandu i automatski pružni blok, što će biti i učinjeno kada se puste i preostali uređaji na pruzi od Doboja do Banjaluke, navode iz Željeznica.

Prema redu vožnje Željeznica Republike Srpske za 2012/2013. godinu, koji važi do 9. decembra ove godine, na pruzi Banja Luka – Doboj dnevno saobraća 12 putničkih voza od kojih po dva međunarodna i međuentitetska, kao i osam lokalnih vozova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: