|

Povećan priliv migranata na području istočne Hercegovine

Povećan priliv migranata na području istočne Hercegovine
5
S
SRNA
1.11.2019. u 10:15
9
komentara
5

dijeljenja
Povećan priliv migranata na području istočne Hercegovine Foto: E. M./Klix.ba
Na području istočne Hercegovine ovih dana je povećan priliv migranata, a jutros je pronađena jedna grupa svega nekoliko kilometara od Trebinja, rečeno je u trebinjskoj Policijskoj upravi.
"Jutros smo u blizini Male brane kod Trebinja uhvatili četiri migranta, a jednog smo pronašli kod Ljubinja, dok ih je nekoliko pobjeglo", kažu u policiji.

Iz policije navode da lijepo vrijeme pogoduje kretenju migranata, koji koriste tri rute i to preko trebinjskih sela Lastva, Jasen i preko Vranjskih u Bileći.

Mještani pograničnih sela stalno policiji javljaju da primjećuju grupe migranata, te da zbog velikog i nepristupačnog terena njih nije lako pronaći.

"Jučer smo u napuštenom objektu u selu Simijova u opštini Bileća pronašli četiri migranta, a jednog smo uhvatili u zasjedi u okolini Ljubinja", rekli su Srni u policiji.

Noć prije, 30. oktobra, pripadnici Žandarmerije i Odjeljenja za borbu protiv terorizma i ekstremizma Policijske uprave Trebinje pronašli su šest migranata, također, na području bilećkog sela Simijova.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...