BiH
0

Potvrđeni rezultati za Parmlament BiH

SRNA
Prema potvrđenim rezultatima opštih izbora koje je danas objavila Centralna izborna komisija BiH SNSD je iz Republike Srpske u Predstavničkom domu Parlamentarne skuptine osvojio osam madnata, SDS četiri, dok su PDP i DNS osvojili po jedan mandat. Direktne mandate dobili su kandidati SNSD-a Nikola Špirić, Lazar Prodanović, Milorad Živković, Dušanka Majkić, Milica Marković i Boško Tomić, dok su kompenzacione mandate osvojili Drago Kalabić i Slavko Jovičić.

Prema potvrđenim rezultatima CIK-a, dirkente mandate iz SDS-a dobili su Mladen Bosić, Darko Babalj i Borislav Bojić, dok je kompenzacioni mandat dobila Aleksandra Pandurević.

Vesna Spremo-Krstović osvojila je kompenzacioni  mandat za PDP, a  Petar Kunić dobio je kompenzacioni  mandat DNS za Predstavnički dom. 
	
Prema potvrđenim rezultatima CIK-a, na izborima za Paredstavnički dom Parlametnaren skupštine BiH iz Federacije BiH SDP je osvojio osam mandata, SDA sedam, SBB četiri, HDZ tri, Stranka za BiH dva, Hrvatska kolicija "HDZ 1990 - HSP" dva, DNZ BiH jedan, a jedan kompenzacioni  mandat osvojila i Narodna stranka "Radom za boljitak". 

Direktne mandate iz SDP-a dobili su Denis Bećirović, Zlatko Lagumdžija, Hamdija Lipovača, Mirsad Mešić, Mirza Kušljagić i Nermina Zaimović-Uzunović, dok su kompenzacione osvojili Saša Magazinović i Danijela Martinović. 

Poslaničke mandate iz SDA osvojili su Amir Fazlić, Šemsudin Mehmedović, Šefik Džaferović, Senad Šepić, Zijad Jagodić, Asim Sarajlić i Salko Sokolović. 

Direktne mandate iz SBB BiH osvojili su Emir Kabil, Ismeta Dervoz i Adnan Bašić dok je kompenzacijski mandat dobio Mirsad Đugum.
Dragan Čović i Niko Lozančić osvojili su direktne poslaničke mandate za HDZ BiH, dok je kompenzacioni  mandat dobio Mato Franjičević. 

Prema potvrđenim rezultatima CIK-a, Beriz Belkić je osvojio direktni, a Azra Hadžiahmetović kompenzacioni  mandat Stranke za BiH. 

Direktni mandat za Hrvatsku koaliciju "HDZ 1990 - HSP" osvojio je Božo Ljubić, dok je kompenzacioni  mandat osvojio Zvonko Jurišić.

Prema potvrđenim rezultatima, koje je danas objavio CIK, Nermin Purić iz DNZ-a osvojio direktni, dok je kompenzacioni mandat dobio i Mladen Ivanković Lijanović iz Narodne stranke "Radom za boljitak".