{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđeni rezultati za Parmlament BiH

S
2.11.2010. u 20:10
0
2
Potvrđeni rezultati za Parmlament BiH
0
Potvrđeni rezultati za Parmlament BiH
Prema potvrđenim rezultatima opštih izbora koje je danas objavila Centralna izborna komisija BiH SNSD je iz Republike Srpske u Predstavničkom domu Parlamentarne skuptine osvojio osam madnata, SDS četiri, dok su PDP i DNS osvojili po jedan mandat. Direktne mandate dobili su kandidati SNSD-a Nikola Špirić, Lazar Prodanović, Milorad Živković, Dušanka Majkić, Milica Marković i Boško Tomić, dok su kompenzacione mandate osvojili Drago Kalabić i Slavko Jovičić.
Prema potvrđenim rezultatima CIK-a, dirkente mandate iz SDS-a dobili su Mladen Bosić, Darko Babalj i Borislav Bojić, dok je kompenzacioni mandat dobila Aleksandra Pandurević.

Vesna Spremo-Krstović osvojila je kompenzacioni mandat za PDP, a Petar Kunić dobio je kompenzacioni mandat DNS za Predstavnički dom.

Prema potvrđenim rezultatima CIK-a, na izborima za Paredstavnički dom Parlametnaren skupštine BiH iz Federacije BiH SDP je osvojio osam mandata, SDA sedam, SBB četiri, HDZ tri, Stranka za BiH dva, Hrvatska kolicija "HDZ 1990 - HSP" dva, DNZ BiH jedan, a jedan kompenzacioni mandat osvojila i Narodna stranka "Radom za boljitak".

Direktne mandate iz SDP-a dobili su Denis Bećirović, Zlatko Lagumdžija, Hamdija Lipovača, Mirsad Mešić, Mirza Kušljagić i Nermina Zaimović-Uzunović, dok su kompenzacione osvojili Saša Magazinović i Danijela Martinović.

Poslaničke mandate iz SDA osvojili su Amir Fazlić, Šemsudin Mehmedović, Šefik Džaferović, Senad Šepić, Zijad Jagodić, Asim Sarajlić i Salko Sokolović.

Direktne mandate iz SBB BiH osvojili su Emir Kabil, Ismeta Dervoz i Adnan Bašić dok je kompenzacijski mandat dobio Mirsad Đugum.

Dragan Čović i Niko Lozančić osvojili su direktne poslaničke mandate za HDZ BiH, dok je kompenzacioni mandat dobio Mato Franjičević.

Prema potvrđenim rezultatima CIK-a, Beriz Belkić je osvojio direktni, a Azra Hadžiahmetović kompenzacioni mandat Stranke za BiH.

Direktni mandat za Hrvatsku koaliciju "HDZ 1990 - HSP" osvojio je Božo Ljubić, dok je kompenzacioni mandat osvojio Zvonko Jurišić.

Prema potvrđenim rezultatima, koje je danas objavio CIK, Nermin Purić iz DNZ-a osvojio direktni, dok je kompenzacioni mandat dobio i Mladen Ivanković Lijanović iz Narodne stranke "Radom za boljitak".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: