{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena presuda: Dodik treba platiti Hadžiomeroviću 4.380 KM

F
26.9.2013. u 09:00
12
24
Potvrđena presuda: Dodik treba platiti Hadžiomeroviću 4.380 KM
12
Potvrđena presuda: Dodik treba platiti Hadžiomeroviću 4.380 KM
Bakir Hadžiomerović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pravomoćnom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu potvrđena je prethodna presuda Općinskog suda, te je lider SNSD-a Milorad Dodik dužan uredniku Federalne televizije i uredniku nekadašnjeg političkog magazina "60 minuta" Bakiru Hadžiomeroviću i dopisniku tog magazina iz Banje Luke Slobodanu Vaskoviću nadoknaditi troškove parničnog postupka u iznosu od 4.380 KM.
Kantonalni sud u Sarajevu odbio je žalbu predsjednika RS Milorada Dodika uloženu na presudu Općinskog suda u Sarajevu kojom je odbijen njegov tužbeni zahtjev da mu urednik Bakir Hadžiomerović i novinar Slobodan Vasković solidarno isplate 50.000 KM na ime naknade nematerijalne štete zbog klevete iznošenje neistina u političkom magazinu "60 minuta" 03.12.2007. godine za povredu časti, ugleda i moralnog integriteta ličnosti.

Dodik je osporavao navedenu presudu zbog povrede parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog stanja te naveo da su izjave iznijete u emisiji "60 minuta" klevete, no Kantonalni sud je ovu žalbu odbacio kao neosnovanu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: