{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena oslobađajuća presuda Husi Salihoviću i Ibri Jakuboviću

5.11.2013. u 17:05
52
4
Potvrđena oslobađajuća presuda Husi Salihoviću i Ibri Jakuboviću
52
Potvrđena oslobađajuća presuda Husi Salihoviću i Ibri Jakuboviću
Srebrenica
Pred bijeljinskim Okružnim sudom potvrđena je oslobađajuća presuda Husi Salihoviću i Ibri Jakuboviću, optuženim za zločin počinjen u Srebrenici.
Ova presuda je donesena nakon što je Vrhovni sud Republike Srpske razmatrao žalbe i ukinuo prvostepenu presudu, odredivši održavanje ponovnog suđenja pred Okružnim sudom u Bijeljini.

Tokom obnovljenog suđenja Tužilaštvo je ostalo pri dokazima koji su izneseni ranije, izuzev zapisnika sa saslušanja glavnog svjedoka Staniše Stevanovića koji je dat haškim istražiocima jer se radi o kopiji, a ne originalu.

I Odbrana optuženih je takođe ostala pri ranije izvedenim dokazima.

Sudsko vijeće je nakon ponovnog razmatranja dokaza potvrdilo svoju raniju odluku i optužene oslobodilo krivice za zločin koji se dogodio u selu Ratkovići (opština Srebrenica).

Salihović i Jakupović, bivši pripadnici oružanih snaga Armije BiH (ABiH), optuženi su da su 1992. godine u selu Ratkovići ubili Stojana Stevanovića. Prema optužnici, prilikom napada na zaseoke sela Ratkovići prerezali su vrat Stojanu Stevanoviću i više ga puta nožem uboli po tijelu, nanijevši mu teške tjelesne ozljede od kojih je na licu mjesta preminuo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: