{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena optužnica za bijeg Radovana Stankovića

F
12.9.2008. u 17:23
0
0
Potvrđena optužnica za bijeg Radovana Stankovića
0
Potvrđena optužnica za bijeg Radovana Stankovića
Sud BiH potvrdio je optužnicu u predmetu Mile Krsmanović i drugi, saopćeno je danas iz Suda BiH.
Optužnica tereti Milu Krsmanovića, Miroslava Blagojevića, Zdravka Vreču, Dragana Mašića, Srđana Vilotića, Miru Prodanovića i Gorana Miloševića za krivično djelo nesavjesnog rada, Ranka Stankovića za krivično djelo omogućavanje bijega osobe lišene slobode, Brankicu Davidović i Ranku Dragičevića za krivično djelo falsifikovanje isprave.

Prema navodima optužnice, optuženi Ranko Stanković je od 23. do 25. maja 2007., po prethodnom dogovoru s bratom - osuđenikom Radovanom Stankovićem, u svrhu bijega, nabavio automobil koji je tog datuma s njemu poznatim vozačem, ostavio ispred Stomatološkog fakulteta u Foči i na taj način obmanom omogućio bijeg osuđenika.

Nadalje, optužnica navodi da je optužena dr. Brankica Davidović, u svojstvu doktorice stomatologije na Stomatološkom fakultetu u Foči, posredstvom svog supruga Ranka Stankovića, 23. maja 2007. od medicinske sestre Ranke Dragičević zatražila da sačini specijalistički nalaz-uputnicu za RTG snimanje zuba za osuđenika Radovana Stankovića, što je ova i učinila, pod izgovorom da će navedeni liječnički pregled biti iskorišten za navodno viđenje osuđenika s porodicom.

U optužnici nadalje stoji, da je optuženi Mile Krsmanović u svojstvu pomoćnika direktora za obezbjeđenje u Službi obezbjeđenja KPZ Foča, propustio organizirati rad Službe obezbjeđenja, tako što nije odredio vođu sprovodničke grupe i istom predao pismeni uputni akt s nužnim obavijestima o stepenu opasnosti osobe koja se sprovodi i njegovim sklonostima za bijeg te vrstama prinude koja se mogu upotrijebiti.

Optuženi Miroslav Blagojević, Zdravko Vrečo, Dragan Mašić, Srđan Vilotić, Miro Prodanović i Goran Milošević prema navodima optužnice, postupali su protivno odredbama sprovođenja osuđenih osoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: