{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena optužnica za bijeg Radovana Stankovića

F
12.9.2008. u 17:23
0
0
Potvrđena optužnica za bijeg Radovana Stankovića
0
Potvrđena optužnica za bijeg Radovana Stankovića
Sud BiH potvrdio je optužnicu u predmetu Mile Krsmanović i drugi, saopćeno je danas iz Suda BiH.
Optužnica tereti Milu Krsmanovića, Miroslava Blagojevića, Zdravka Vreču, Dragana Mašića, Srđana Vilotića, Miru Prodanovića i Gorana Miloševića za krivično djelo nesavjesnog rada, Ranka Stankovića za krivično djelo omogućavanje bijega osobe lišene slobode, Brankicu Davidović i Ranku Dragičevića za krivično djelo falsifikovanje isprave.

Prema navodima optužnice, optuženi Ranko Stanković je od 23. do 25. maja 2007., po prethodnom dogovoru s bratom - osuđenikom Radovanom Stankovićem, u svrhu bijega, nabavio automobil koji je tog datuma s njemu poznatim vozačem, ostavio ispred Stomatološkog fakulteta u Foči i na taj način obmanom omogućio bijeg osuđenika.

Nadalje, optužnica navodi da je optužena dr. Brankica Davidović, u svojstvu doktorice stomatologije na Stomatološkom fakultetu u Foči, posredstvom svog supruga Ranka Stankovića, 23. maja 2007. od medicinske sestre Ranke Dragičević zatražila da sačini specijalistički nalaz-uputnicu za RTG snimanje zuba za osuđenika Radovana Stankovića, što je ova i učinila, pod izgovorom da će navedeni liječnički pregled biti iskorišten za navodno viđenje osuđenika s porodicom.

U optužnici nadalje stoji, da je optuženi Mile Krsmanović u svojstvu pomoćnika direktora za obezbjeđenje u Službi obezbjeđenja KPZ Foča, propustio organizirati rad Službe obezbjeđenja, tako što nije odredio vođu sprovodničke grupe i istom predao pismeni uputni akt s nužnim obavijestima o stepenu opasnosti osobe koja se sprovodi i njegovim sklonostima za bijeg te vrstama prinude koja se mogu upotrijebiti.

Optuženi Miroslav Blagojević, Zdravko Vrečo, Dragan Mašić, Srđan Vilotić, Miro Prodanović i Goran Milošević prema navodima optužnice, postupali su protivno odredbama sprovođenja osuđenih osoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: