Osnovni sud Brčko distrikta
0

Potvrđena optužnica protiv kradljivca metalne konstrukcije mosta

SRNA
Osnovni sud Brčko distrikta potvrdio je optužnicu protiv osobe A.H. zbog krađe metalne konstrukcije mosta, koji je kao objekat u privatnom vlasništvu spajao zemljišne posjede sa obje strane rijeke Zovičice, saopćeno je iz Tužilaštva.

Most u brčanskom naselju Dizdaruša, koji je vlasništvo S.Z, bio je postavljen preko rijeke Zovičice i spajao je njene dvije njive, a optuženi je njegovu metalnu kontrukciju 18. oktobra sa nepoznatim licima zakačio za traktor i odvezao svojoj kući, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist.

"Istragom, koju su Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta BiH okončali za nešto više od mjesec dana od dana počinjenja krivičnog djela, prikupljeno je dovoljno dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju da je optuženi počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret", navodi se u saopćenju koje je potpisao glavni tužilac Brčko distrikta Zekerija Mujkanović.

Prema odredbama Krivičnog zakona Brčko distrikta, za ovo krivično djelo zaprijećena je novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.