{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Potvrđena optužnica protiv Emina Hodžića za nedozvoljeno držanje oružja

F
FENA
15.2.2018. u 16:51
4
10
Potvrđena optužnica protiv Emina Hodžića za nedozvoljeno držanje oružja
4
Potvrđena optužnica protiv Emina Hodžića za nedozvoljeno držanje oružja
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sarajevski Općinski sud potvrdio je optužnicu protiv osuđenika za ratovanje u Siriji Emina Hodžića, a koja ga tereti za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.
Hodžić, koji je ranije pravosnažno osuđen zbog ratovanja u Siriji, prema navodima optužnice je 29. novembra prošle godine u sarajevskoj ulici Halida Kajtaza u vozilu kojim je upravljao, držao veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija, čija nabavka građanima nije dozvoljena.

Prema navodima Tužilaštva, u vozilu je držao dvije automatske puške, ručni bacač raketa “zolja”, improvizovanu odskočnu minu, tri ručne bombe, preko 600 bojevih metaka i više okvirova za automatsku pušku, prenosi BIRN-Justice Report.

Hodžić je prvi povratnik sa sirijskog ratišta koji je s Državnim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivnje po kojem je osuđen na godinu zatvora u martu 2016. godine.

U presudi je navedeno da je avionom sa sarajevskog aerodroma 12. marta 2013. otputovao u Istanbul te je ilegalno prešao granicu Turske i Sirije i ušao u grad Haritan u namjeri da se bori na strani takozvane Islamske države, gdje je boravio do juna iste godine.

U Sudu BiH su ranije potvrdili da je Hodžić svoju kaznu izdržao u sarajevskom Kazneno-popravnom zavodu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: