Sud u Banjoj Luci
21

Potvrđena optužnica protiv drugog napadača na novinara Vladimira Kovačevića

I. Č.
Vladimir Kovačević nakon napada
Vladimir Kovačević nakon napada
Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Nedeljka Dukića iz Skender Vakufa koji se tereti da je zajedno sa osuđenim bokserom Markom Čolićem pokušao ubiti novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Za Dukićem je bila raspisana međunarodna potjernica i on se sredinom novembra prošle godine, nakon skoro godinu i po dana bjekstva, predao istražnim organima u Banjoj Luci.

U optužnici koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka navodi se da je 26. augusta 2018. oko 20:40 zajedno sa Čolićem došao u Ulicu Banović Strahinje, na parking ispred ulaza u zgradu u kojoj stanuje Kovačević.

Sačekali su ga, prema navodima iz optužnice, maskirani sa kapuljačama od dukserice i noseći u rukama metalne teleskop palice na rasklapanje, te u momentu kada su uočili da im se približava, potrčali prema Kovačeviću.

"Osuđeni Marko Čolić prišao je oštećenom sa prednje strane i fizički nasrnuo na njega snažno ga udarajući metalnom palicom po glavi, a osumnjičeni Nedeljko Dukić mu prišao sa leđa i zajedno su ga nastavili udarati metalnim palicama po glavi i tijelu", navodi se u optužnici.

Čolić i Dukić su ga, kada je pao na zemlju, nastavili udarati svjesni da nanoseći više udaraca metalnim palicama u glavu, kao vitalni organ, oštećenom mogu prouzrokovati i smrtonosne povrede – navodi se u optužnici.

Kada je Kovačević počeo glasno da doziva u pomoć, Dukić i Čolić su pobjegli. Kovačević je zadobio više povreda, među kojima su nagnječenje čeonog tkiva mozga i druge povrede po glavi, ramenu, nogama i ogrebotine.

Podsjećamo, Marko Čolić je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora i njemu je jučer na Vrhovnom sudu RS-a održano ročište gdje su žalbe na prvostepenu presudu uložili i odbrana i tužilaštvo.