{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena optužnica protiv bivše sutkinje Lejle Fazlagić-Pašić

12.1.2018. u 15:52
34
48
Potvrđena optužnica protiv bivše sutkinje Lejle Fazlagić-Pašić
34
Potvrđena optužnica protiv bivše sutkinje Lejle Fazlagić-Pašić
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo KS podiglo protiv Lejle Fazlagić-Pašić zbog krivičnog djela organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelima zloupotreb položaja ili ovlasti, pranja novca, krivotvorenja isprave i prevara.
Prema navodima iz optužnice, Lejlu Fazlagić-Pašić tereti se da je od 2009. do 2016. godine bila članica organizirane kriminalne grupe na čelu koje je bio optuženi Alija Delimustafić.

Dakle, u fingiranim sudskim postupcima koje je vodila sutkinja Lejla Fazlagić-Pašić, nekretnine s umrlih knjižili su na članove grupe i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama.

Počinjenjem pomenutih krivičnih djela kao organizirana grupa stekli su protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 10 miliona maraka.

Tužilaštvo KS je zatražilo i određivanje mjere pritvora. Fazlagić-Pašić se još nalazi u Hrvatskoj gdje je pobjegla nakon što je započeta akcija "Pravda" u kojoj je uhapšen veći broj osoba, među kojima je i Alija Delimustafić koji se vodi kao prvooptuženi.

Optužnica je podignuta protiv 38 fizičkih i osam pravnih osoba.

Ustavni sud Hrvatske odbacio je i posljednju žalbu Fazlagić-Pašić i sada se čeka na potpis ministra pravosuđa Hrvatske, kojim će se omogućiti njeno izručenje pravosudnim organima BiH.

Fazlagić je pobjegla iz Bosne i Hercegovine 2016. godine i od tada se nalazi u Rijeci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: