Tužni prizori
75

Potresne slike iz Banje Luke: Uplakana Suzana, brojna hapšenja i majke koje brane djecu od policije

Piše: L. K.
Fotografija: Facebook
Fotografija: Facebook
Nakon protesta u Banjoj Luci, ostao je samo dogovor za sutrašnji susret i fotografije koje su se prenosile cijelog dana. Dan je obilježen fotografijom hapšenja Davidove majke Suzane, a još nekoliko bitnih, čiji autori nisu poznati, se neprestano dijele na društvenim mrežama.

Današnje hapšenje Davora Dragičevića je potaklo građane da se okupe i protestuju, suočavajući se tako sa masom policajaca i tražeći puštanje Davora, njegove supruge i ostalih uhapšenih. Građani i dalje traže pravdu za Davida, Dženana i ostale koji su prema njihovim navođenjima "žrtve sistema".

Fotografija: Facebook
Fotografija: Facebook

Uplakana majka koja u naručju nosi fotografiju svog preminulog sina korača prema policijskom autu dok je pod obje ruke drže dva policajca, jedna je od fotografija koja je obišla region.

Fotografija: Facebook
Fotografija: Facebook

Ostale fotografije nisu mnogo bolje, prikazuju hapšenje novinara i građana, povrijeđene ljude na ulici i majke koje brane svoju djecu od kordona i naguravanja sa policijom koja je danas za vrijeme demonstracija uhapsila nekoliko ljudi koji su ubrzo pušteni. Neki od uhapšenih tvrde da su ih policajci tukli u toku i nakon hapšenja.

Fotografija: Facebook
Fotografija: Facebook

Podsjećamo, u večernjim satima održani su protesti i u Sarajevu sa kojih je poslana podrška Banjalučanima. Sutra će i u glavnom gradu BiH biti održan novi protest u 19 sati ispred Zemaljskog muzeja.