BiH
0

Potrebno preispitati malverzacije u procesu privatizacije u RS-u

FENA
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik uvjeren je da treba raščistiti sve nepravilnosti u procesu privatizacije državnog kapitala u RS-u te da to Specijalno tužilaštvo RS-a i radi.

Osvrćući se na jučerašnju akciju hapšenja sedam osoba iz Direkcije RS-a za privatizaciju po nalogu Specijalnog tužilaštva zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja, Dodik je podržao rad Specijalnog tužilaštva RS-a navodeći da je aktuelna vlada kreirala zakonska rješenja za njegov rad.

"Uvjeren sam da će proces koji vodi Specijalno tužilaštvo dovesti do procesuiranja onih koji su svjesno izvršili malverzacije u procesu privatizacije", kazao je entitetski premijer u izjavi novinarima i dodao da treba dati šansu radu ovog i svih drugih tužilaštava.

Upitan da li je upoznat o planu Komisije za reviziju državljanstava BiH da preispita i državljanstva Srba iz Hrvatske, Dodik je odgovorio negativno.

Potvrdio je da je on dobio državljanstvo Srbije nakon što je nedavno predao zahtjev pri otvaranju Konzulata Srbije u Banjoj Luci.