{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potrebno je ubrzati povratak izbjeglica i proces privatizacije

F
26.3.2010. u 13:27
0
0
Potrebno je ubrzati povratak izbjeglica i proces privatizacije
0
Potrebno je ubrzati povratak izbjeglica i proces privatizacije
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović primio je danas u sjedištu Vlade FBiH predstavnike Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE) koje je predvodio predsjednik Parlamentarne skupštine te organizacije Joao Soares.
U okviru uobičajene razmjene mišljenja o aktuelnim političkim i ekonomskim zbivanjima u Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini, posebno je bilo riječi o trenutnim aktivnostima i planovima Federalne vlade radi poboljšanja, prije svega, ekonomske situacije u FBiH.

U tom kontekstu premijer Mujezinović je informirao goste o naporima i konkretnim potezima na smanjenju javne potrošnje, pripremama za skori početak izgradnje elektroenergetskih objekata te mogućnostima većih stranih ulaganja i u druge sektore.

Predstavnici OSCE-a su se posebno interesovali za saradnju među entitetima, funkcioniranje sistema obrazovanja i zdravstva, sa stanovišta nadležnosti Federacije i kantona te planirane aktivnosti u nastavku procesa privatizacije i povratka izbjeglica i raseljenih u svoja prijeratna prebivališta.

Sva ova pitanja, prema zajedničkoj ocjeni izrečenoj tokom današnjeg susreta, zahtijevaju ubrzaniju dinamiku od dosadašnje, a u njihovom rješavanju Federalna vlada može računati i na punu saradnju i podršku OSCE-a.

Susretu i razgovoru u Vladi FBiH prisustvovao je i šef Misije OSCE-a u BiH ambasador Gary D. Robbins, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: