{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potrebno je ubrzati dogovore između država

S
22.5.2009. u 16:15
0
0
Potrebno je ubrzati dogovore između država
0
Potrebno je ubrzati dogovore između država
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić istakao je potrebu intenziviranja saradnje između BiH i Crne Gore u oblasti infrastrukturnih projekata i izrazio zainteresovanost BiH za realizaciju projekata modernizacije putne komunikacije Sarajevo - Podgorica, izgradnje pruge Čapljina - Nikšić, kao i korištenje luke Bar.
U saopštenju iz Kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH navodi se da je Špirić, prilikom današnje posjete predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, ocijenio da ona predstavlja novi podstrek daljem razvoju dobrosusjedskih i prijateljskih odnosa dvije zemlje, kao i novim oblicima saradnje na putu evroatlantskih integracija.

Špirić i Vujanović su ocijenili da dobri politički odnosi između dvije države predstavljaju osnovu za uspješnu i sveobuhvatnu bilateralnu saradnju u različitim oblastima.

U saopštenju se navodi da je prilikom današnjeg susreta u Sarajevu razgovarano i o mogućnostima intenziviranja regionalne saradnje kao značajnog faktora za ostvarivanja željenog članstva u EU i mogućnostima sistemske saradnje u oblasti turizma između dvije države izradom zajedničke turističke ponude.

Špirić i Vujanović istakli su potrebu ubrzanja procedure usaglašavanja i potpisivanja međudržavnih ugovora, kao i okončanja procedure ratifikacije već zaključenih bilateralnih ugovora.

Predsjedavajući Savjeta ministara čestitao je Crnoj Gori na iskoraku koji je učinila u procesu približavanja EU, naglasivši da BiH pozdravlja svaki napredak koji susjedne zemlje ostvaruju na tom putu, a koji osim individualne ima i regionalnu važnost.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji na multilateralnom planu, dodaje se u saopštenju i Kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: