{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potrebno je pronaći lokaciju za izgradnju "Roditeljske kuće"

F
17.5.2011. u 14:49
0
0
Potrebno je pronaći lokaciju za izgradnju "Roditeljske kuće"
0
Potrebno je pronaći lokaciju za izgradnju "Roditeljske kuće"
Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić i ministri Zlatko Vuković i Abid Jusić razgovarali su danas s predstavnicima Udruženja građana "Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji Bosne i Hercegovine" o projektu izgradnje "Roditeljske kuće.
Predsjednica Udruženja koje se bavi pomoganjem djeci oboljeloj od malignih oboljenja i njihovim roditeljima Leila Kamerić prisutne je upoznala da većina djece koja se u Sarajevu liječe od malignih oboljenja dolaze iz drugih kantona.

Za smještaj roditelja koji ovdje borave, dok traje liječenje djece, trenutno se koristi stan od 70m², koji je Grad Sarajevo dao Udruženju za ove svrhe i, nažalost, nije dovoljan za smještaj roditelja koji ga koriste, navodi se u Pres-službe Kantona Sarajevo.

Zbog toga je Udruženje, koje na različite načine pomaže ovoj djeci i njihovim roditeljima, napravilo projekt izgradnje posebne, namjenske kuće, tzv. "Roditeljske kuće", koji predviđa gradnju kuće s deset apartmana i trebao bi biti što bliži Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Sredstva za početak gradnje su osigurana, a ono što je ostalo kao neriješeno pitanje je pronalazak adekvatne lokacije za gradnju.

Premijer Musić i ministri Vuković i Jusić kazali su da će učiniti sve da bi se pronašla optimalna lokacija, zbog specifičnosti namjene ove kuće, te najavili da će u sljedećih nekoliko dana dati osnovne informacije u kojem smjeru se može rješavati ovo pitanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: