{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Potrebne su određene promjene ustava BiH"

F
29.1.2010. u 17:45
0
1
"Potrebne su određene promjene ustava BiH"
0
"Potrebne su određene promjene ustava BiH"
Očigledno je da su u BiH potrebne određene promjene Ustava i njeni predstavnici o tome moraju sami odlučiti, ukazala je Sara Ludford, članica Evropskog parlamenta.
Ona je, nakon razgovora delegacije Evropskog parlamenta, Alijanse liberala i demokrata za Evropu (ALDE), sa predsjednikom Narodne skupštine Rerpublike Srpske (RS) Igorom Radojičićem, kazala da ipak brine činjenica da se te promjene, koje su potrebne - ne donose.

„Da li je u pitanju nedostatak političke volje, da li mijenjati sistem ili Ustav, nije na nama da kažemo, nego na vama“, rekla je Ludford.

Dodala je i da je posjeta delegacije evropskih parlamentaraca bila više bazirana na „slušanju argumenta RS-a“, kako bi ova misija bolje mogla da razumije probleme u BiH.

Naglasila je da je cilj posjete podrška i pomoć BiH na njenom putu ka EU, te dodala da je veoma optimistična u pogledu liberalizacije viznog režima za našu zemlju tokom ove godine.

Predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić je rekao na pres-konferenciji da RS nema problem da razgovara o promjenama Ustava BiH u dijelu koji se odnosi na presudu Suda u Strazburu o neusklađenosti državnog ustava sa Konvencijom o ljudskim pravima i slobodama.

“Mi samo ne želimo da nam se pod tom diskusijom pokušava dodati i nešto drugo“, rekao je Radojičić.

On kaže da teško predvidjeti da li će proces promjene Ustava moći otpočeti prije izbora, jer je za tako nešto u parlamentu potrebno obezbijediti dvije trećine glasova, što, kaže, nije lako.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: