Udruženje Front
0

Potrebna istraga u vezi s pozivom na chat kanalu "Bosnia"

FENA
Udruženje građana "Front" poziva Ministarstvo sigurnosti BiH i sve nadležne institucije da poduzmu istražne radnje vezane za današnji poziv upućen korisnicima internetskog chat kanala “Bosnia”.

U saopćenju za javnost Udruženja "Front" navodi se da je taj poziv uputila osoba koja je koristila nadimak "kampanja".

"Osoba koja je koristila nadimak "kampanja" korisnicima je, kojih je bilo nekoliko stotina, uputila poruku sljedećeg sadržaja: "kampanja Zdravo. Ako se želiš priključiti akciji ''Bosna Bosancima, kazna Srbima'', koja za cilj ima likvidaciju Srba na području BiH pa i šire, odgovori. Da, ovo jeste, i ne, ovo nije teroristička organizacija. Ovo je organizacija u nastanku. Hvala, živjela Bosna, pomrli Srbi"," navodi se u saopćenju Udruženja "Front".

Iz Udruženja "Front" smatraju da je taj čin direktan udar na sigurnost građana Bosne i Hercegovine jer se sporna poruka distribuira velikom dijelu korisnika Interneta.

"Ministarstvo sigurnosti BiH i sve nadležne institucije moraju hitno otkriti osobu ili indikativno je - organiziranu grupu koja pokušava putem ovog vida terorističkih aktivnosti unijeti nemir među građane Bosne i Hercegovine", navodi se.