Nakon 14 dana
349

Potraga za tijelom Aldina Mulića u rijeci Miljacki se obustavlja

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon 14 dana intenzivne potrage tijelo Aldina Mulića koji je upao u Miljacku nije pronađeno. Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, GSS-a Novi Grad, GSS-a Sarajevo i druge službe detaljno su pretražili Miljacku i potraga u njoj se obustavlja.

Kako nam je rekla glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač, od sada će se vršiti vizuelna pretraga na Bosni i Savi, a obaviještene su sve službe, agencije, udruženja itd.

"U pretrazi četiri lokacije na rijeci Miljacki, koje jučer zbog dubine vode nisu mogle biti pregledane, učestvovali su i ronioci i isključena je mogućnost da se tijelo nalazi u ovoj rijeci", kazala je Kovač.

FUCZ je u kontaktu s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske koja će vršiti vizuelni pregled te će po potrebi patrolirati čamcima. Gorske službe spašavanja će vršiti potragu.

"Mi ćemo preko naših kantonalnih i općinskih službi koje su već alarmirane, preko Agencije za vodno područje rijeke Save, Međunarodne komisije za rijeku Savu, ribolovnih udruženja i Saveza ribolovaca te svih onih koji se nalaze uz korito rijeke Bosne, nastaviti vizuelnu potragu i činiti i dalje ono što možemo da pronađemo mladićevo tijelo. Po potrebi će se ulaziti u vodu", kazala je Kovač.

Podsjećamo, Aldin Mulić je u noći s 12. na 13. decembar upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta, a za njim je skočio 24-godišnji Irhan Fočo koji ga je pokušao spasiti. Nažalost, obojica mladića su se utopila, a Fočino tijelo pronađeno je 14. decembra u rijeci Bosni kod Visokog.

Za tijelom Aldina Mulića tragali su intenzivno pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, Općinske službe civilne zaštite Konjic, Kantonalne uprave civilne zaštite KS, GSS stanica Sarajevo i GSS Novi Grad te porodica i prijatelji.