Prvi dan bez rezultata
26

Potraga za Harisom Nalčom nastavlja se rano ujutro na Prokoškom jezeru

Piše: M. N.
Prvi dan potrage ta 36-godišnjim Harisom Nalčom okonačan je bezuspješno. Zbog opasnog terena na Prokoškom jezeru, potraga će biti nastavljena sutra ujutro.

Kako nam je rekla Majda Kovač, glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite, jedan tim je još uvijek angažovan na prikupljanju informacija.

"Potragu nastavljamo sutra rano ujutro", kazala je Kovač.

Danas je pretraženo više od dva kilometra u prečniku od samog jezera. Pregledao se teren okolo jezera. U potrazi je učestvovalo više od 100 ljudi među kojima su pripadnici FUCZ, civilnih zaštita SBK i općine Fojnica, vatrogasci, MUP SBK, članovi porodice i prijatelji.

Nalčo je posljednji put viđen sinoć kada je bio na studentskom pohodu na Prokoškom jezeru. Njegov nestanak prijavljen je u 19:30 MUP-u SBK ,ali je posljednji put viđen oko 22 sata.

Svi koji učestvuju u potrazi nadaju se da je Nalčo živ, ali da je možda povrijeđen jer je teren strmovit, a stijene su pune "zamki" na kojima se lako povrijediti. Ukoliko ga ne nađu, posljednja lokacija koju će pregledati bit će jezero, ali za sada nema nikakvih naznaka da je upao.

Nalčo je inače planinar, strastveni ribolovac i ljubitelj prirode, te su mu izleti u prirodu bili redovna aktivnost. Dobro je poznavao teren.

Ukoliko potrage potraje, u akciju će se uključiti i Gorska služba spašavanja BiH sa svojih 15 stanica.

Lovačko društvo "Divokoza" pozvalo je sve lovce da se priključe sutrašnjoj potrazi. Osigurali su i prevoz sa autobuske stanice u Fojnici u sedam ujutro.