10. dan
317

Potraga za Aldinom Mulićem proširena na Hrvatsku

Piše: A. Z.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, policija, vatrogasci, brojna udruženja i volonteri već deseti dan tragaju za 28-godišnjim Aldinom Mulićem koji je upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta. Potraga je proširena i na područje Hrvatske, potvrđeno nam je u FUCZ-u.

"Mi smo u stalnom kontaktu s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske, od prvih informacija da postoje indicije da je tijelo stiglo do rijeke Save. Jutros su nam javili da se GSS Hrvatske uključio u potragu s tri čamca i 10 osoba. Radi se o članovima stanica Vinkovci i Slavonski Brod koji pretražuju na potezu od Slavonskog Šamca pa 50 kilometara nizvodno Savom. Radit će onoliko koliko im uslovi dozvole", kazala nam je Majda Kovač, glasnogovornica FUCZ-a.

Majda Kovač (Foto: Klix.ba)
Majda Kovač (Foto: Klix.ba)

Federalna uprava civilne zaštite pregleda teren od ušća rijeke Miljacke u Bosnu te dio Lašve prema Vranduku, Zavidovićima i Žepču sve do Doboja.

"Vizuelno se kontrolišu vruće tačke. Provjeravaju se informacije građana i udruženja. Kantonalna uprava civilne zaštite je svaki dan na terenu u dijelu od Miljacke do ušća u Bosnu kod Visokog. Radimo sve što je moguće da pronađemo mladića", ističe Kovač.

Dodaje da su na raspolaganju i Specijalne ronilačke jedinice MUP-a ZDK koje će roniti ukoliko to uslovi budu dozvoljavali.

Podsjećamo, Aldin Mulić i Irhan Fočo upali su u rijeku Miljacku u noći sa 12. na 13. decembar, a Fočino tijelo pronađeno je 14. decembra kod Visokog.