Građani ogorčeni
121

Potputnjak u Blažuju zatrpan smećem, niko ga ne čisti mjesecima

Piše: A. B.
Foto: Čitatelj
U potputnjaku u Blažuju, kod Sedme osnovne škole na Mostarskom raskršću, nalaze se velike količine smeća. S obzirom na to da je u blizini brza cesta, veliki broj odraslih, ali i djece, prinuđen je svakodnevno prolaziti tim putem kako bi bili sigurni.

Redakciji portala Klix.ba obratila se zabrinuta građanka koja je navela kako se smeće mjesecima taloži na tom mjestu.

Osim što smeće narušava izgled potputnjaka, zagađena je i okolina, a neprijatan miris i prljavština ugrožavaju zdravlje djece i svih koji prolaze tim dijelom.

Kontaktirali smo i KJKP Rad nadajući se da će nam moći reći nešto više o tome zašto ovaj prolaz nije očišćen i ko je doprinio tome da se smeće već duže vrijeme ne odvozi s te lokacije. Rekli su nam da oni nisu nadležni za održavanje higijene u potputnjacima na Stupu, ali ni u Blažuju.

"KJKP Rad nema nikakve nadležnosti kada je riječ o čišćenju ovog potputnjaka u Blažuju. Također, nismo upoznati ni o tome s kim je Općina Ilidža potpisala ugovor, odnosno regulisala ko će održavati potputnjak. Ono što mi praznimo su kontejneri koji se nalaze na putu prema ulazu na autoput prema Vlakovu, kao i u neposrednoj blizini Penny Plusa i one u Rakovačkoj cesti", rekao nam je Mirza Ramić, glasnogovornik KJKP Rad.

Kontaktirali smo i Općinu Ilidža gdje su nam vrlo kratko odgovorili da je potputnjak kod Sedme osnovne škole u nadležnosti Direkcije za puteve KS, a da održavanje higijene na tom mjestu vrši firma s kojom Direkcija ima sklopljen ugovor.