Bivši SDA-ovci
148

Potpuna konfuzija u stranci "Naprijed": Osmanović kaže da nije ni član, Mehmedović tvrdi da jeste

D. Be.
Adil Osmanović i Šemsudin Mehmedović (Foto: Klix.ba)
Adil Osmanović i Šemsudin Mehmedović (Foto: Klix.ba)
Adil Osmanović definitivno više nije član Stranke demokratske akcije (SDA). Iako on sada tvrdi da nije član nove stranke "Naprijed", njegov bivši stranački kolega Šemsudin Mehmedović govori potpuno suprotno.
Nakon što smo danas dobili informaciju da je na Glavnom vijeću stranke "Naprijed" izabrano uže rukovodstvo, a među njima i Adil Osmanović za potpredsjednika stranke i Nedžad Koldžo za generalnog sekretara, pozvali smo predsjednika stranke Šemsudina Mehmedovića za komentar.

Na pitanje od kada je Adil Osmanović član "Naprijed" te da li je danas izabran za potpredsjednika stranke, Mehmedović je rekao:

"Mi smo to izabrali ranije, nije to danas bilo. Adil Osmanović je i ranije bio... Danas smo imali usvajanje akata, statuta, programa rada, zatim nekih standarda, naših međusobnih odnosa i naravno komisija. To smo danas imali."

Na konstataciju da ranije nigdje nije objavljeno da je Adil Osmanović napustio SDA i pridružio se stranci "Naprijed" Mehmedović govori:

"Jest jest... Nismo mi to objavljivali zato što smo htjeli da to u miru da usvojimo pa ćemo dati saopćenje za javnost šta smo radili".

Kada smo ponovili da nigdje nije bila informacija da je Adil Osmanović postao dio stranke "Naprijed" i potpredsjednik, te upitali ko su ostali potpredsjednici, Mehmedović odgovara: ""Jest jest... Da vam sad ne govorim telefonom, čut ćemo se".

Nedugo nakon objave teksta, našu redakciju je nazvao Adil Osmanović koji je demantovao sve. On tvrdi da nije član stranke "Naprijed" niti da ga je iko zvao i konsultovao.

"Ne znam ja vjerujte, vi njih trebate zvati. To je neki nesporazum tamo. Ja vjerujte ne znam. Ne znam ni ko je dao tu informaciju. Nema od toga ništa, samnom niko nije razgovarao, vjerujte ne znam. Nisam ni bio tamo, nisam u državi, pročitao sam ovu vijest. Nisam više član SDA, ali nije me niko ni pitao ni konsultovao", kaže Osmanović.

Kaže da "nazovemo Mehmedovića i pitamo ga za sve".

"Više nisam član SDA, nisam ni ove stranke, pa kako ću onda biti potpredsjednik. Ne ulazim u njihov metod rada, ali zaista ne znam ništa", poručio je.

Nakon ovoga smo opet pozvali Mehmedovića i predočili mu Osmanovićeve riječi.

"On nije potpredsjednik i ne znam odakle vam to. Rekao sam da ćete dobiti saopćenje. Ali Adil Osmanović je od početka s nama", kaže Mehmedović.

Na konstataciju da nam u prvom razgovoru nije demantovao informaciju da je Osmanović izabran za potpredsjednika, Mehmedović kaže da ni to nije tačno.

"Mi smo se dogovorili, samo preuranjeno objavite. Adil Osmanović je od početka s nama u ovom projektu i to je tačna informacija, ali nije da je potpredsjednik."

Na pitanje da li je Adil Osmanović uopće član "Naprijed", Mehmedović kaže "da jeste koliko on zna." Nakon što smo mu rekli da Osmanović tvrdi suprotno, Mehmedović kaže "moguće da on misli tako, da nije, nemam pojma".

Za kraj je rekao da je Adil Osmanović dio stručnih komisija za politička pitanja stranke "Naprijed".

Šta se krije iza ovakvog šuma u komunikaciji nekada visokorangiranih SDA-ovaca, ko ne govori istinu i iz kojeg razloga, vjerovatno će uskoro biti poznato.

Podsjetit ćemo da je današnjoj sjednici Glavnog vijeća "Naprijed" u Vogošći prisustvovao veliki broj članova stranke.