Uoči sjednice GO
45

Potpredsjednik SDP-a nakon smjene Envera Zornića traži i ostavku Damira Mašića

D. Be.
Vojin Mijatović i Damir Mašić
Vojin Mijatović i Damir Mašić
Nakon smjene Envera Zornića sa funkcije direktora KJKP Toplane-Sarajevo potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović je ponovio zahtjev za ostavku Damira Mašića na funkciji predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a.

Mijatović je na Facebooku dao punu podršku partijskom kolegi Berinu Alagiću koji je večeras izabran za novog direktora sarajevskih Toplana, a zatim ponovio da nakon skandala u vezi sa Enverom Zornićem odgovorni u SDP-u moraju snositi sankcije.

"I dalje tražim od predsjednika KO SDP BiH Sarajevo Damira Mašica da iz moralnih razloga podnese ostavku. Ima vremena još do naredne sjednice Glavnog odbora da to uradi. Ukoliko se to ne dogodi bit ću primoran da tražim od drugarica i drugova članova Glavnog odbora glasanje o njegovom statusu", napisao je potpredsjednik SDP-a.

On smatra da SDP BiH mora na svom primjeru pokazati šta su principi i moralne vrijednosti čak i kada prave greške.

Sjednica Glavnog odbora je zakazana za 26. oktobar.

Enver Zornić je bio direktor Toplana na prijedlog SDP-a. No do smjene je došlo nakon saznanja da je Zornić bio osuđen na 10 godina zatvora jer je, kako je navedeno u presudi, naredio dva ubistva tokom posljednjeg rata. On je ubrzo poslije toga isključen iz partije, a sve vrijeme je negirao da je učestvovao u bilo kakvim ubistvima tvrdeći da se radi o montiranim procesima, kako u ratu tako i danas.