|

Potpredsjednik NSRS-a Senad Bratić podnio neopozivu ostavku

Potpredsjednik NSRS-a Senad Bratić podnio neopozivu ostavku
178
I. P.
18.9.2019. u 14:56
123
komentara
178

dijeljenja
Potpredsjednik NSRS-a Senad Bratić podnio neopozivu ostavku Senad Bratić
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić podnio je neopozivu ostavku.
"Podnosim neopozivu ostavku, jer ne želim da budem neko ko će podržati da se pošalje slika o međuetničkom nerazumijevanju. Ova pozicija nije vrijedna toga. Podnosioci inicijative će shvatiti šta su uradili", rekao je Bratić na konferenciji za novinare.Podsjećamo, Кolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za danas u 18 sati posebnu sjednicu Narodne skupštine s jednom tačkom dnevnog reda: Prijedlog odluke o razrješenju potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Senada Bratića.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


U objašnjenju zahtjeva za zakazivanje sjednice je Stranka demokratske akcije i njena Deklaracija koja je podigla značajnu prašinu u RS-u.Kolegij NSRS-a smatra da je SDA na svom posljednjem kongresu usvojila političku deklaraciju koja je direktno usmjerena protiv interesa Republike Srpske i da duboko zadire u postojeće državno uređenje BiH kojim je garantovan status Republike Srpske i srpskog naroda kao konstitutivnog naroda.

"Razlog za to je Programska deklaracija SDA. Dobro, to je politika. Oni koji su donijeli ovakvu odluku trebaju se preispitati da li je ovo dobar kurs. Razrješenje nije zbog mog rada, naprotiv, do sada o mom radu najbolje govore javnost i moje kolege. Razrješenje je rezultat politike", kazao je Bratić ranije za portal Klix.ba.
Prijavi grešku


Komentari (123)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...