BiH
0

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo sutra u Mostaru

FENA
U povodu određenih nedoumica, pa i zabrinutosti javnosti zbog pojave pukotiona na Starome mostu u Mostaru, potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo posjetit će sutra Mostar i obići Stari most i kako bi se na licu mjesta upoznao s pravim stanjem stavri, stoji u priopćenju iz Vlade Federacije BiH.

U pratnji potpredsjednika Kebe bit će dekan Građevinskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Muhamed Zlatar, koji je bio predsjednik Komisije za tehnički prijem Starog mosta, te prodekan za nastavno-naučni rad prof. dr. Mustafa Hrasnica, kojem je uža specijalnost aseizmičko građenje.

Domaćini potpredsjedniku Federacije BiH u Mostaru bit će Rusmir Čišić, ministar prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanske županije i predsjednik Komisije za utvrđivanje stanja na Starom mostu, zatim Murat Ćorić, predsjedavajući Gradskog vijeća Mostara, te Miralem Fojić, direktor Agencije za zaštitu i razvoj Staroga grada - historijske jezgre grada Mostara.

Za vrijeme boravka u Mostaru potpredsjednik Kebo posjet će i nekada jedan od najvećih privrednih subjekata mostarski Hepok kako bi se upoznao s trenutnim stanjem u toj tvrtki i s mogućnostima njezina razvoja, navodi se u priopćenju.